Boekenclub: Ook mijn Holocaust met schrijver Maurits de Bruijn

donderdag 27 augustus 2020, 19.00-21.00

Programma
Deze zomer opent het Joods Historisch Museum ’s avonds zijn deuren. Op donderdag 27 augustus staat het Joods Historisch Museum in het teken van Ook mijn Holocaust (2020), de autobiografische reis van Maurits de Bruijn naar zijn relatie met de Holocaust.  
Tijdens deze boekenclub ga je in een klein gezelschap in gesprek met Maurits de Bruijn over zijn boek. Maurits de Bruijn is 35, schrijver, queer, Joods, opgevoed in een gereformeerd milieu, gevoelig, grappig, angstig, flamboyant, broer van een jongen die verdween en zoon van een moeder die als baby aan de buren werd gegeven toen haar ouders en twee zusjes werden gedeporteerd naar Sobibor.

Ons levensverhaal wordt voortdurend door zaken buiten ons gevormd: genen, ervaringen, omgeving, opvoeding. In Maurits' geval was er een bepalende reis naar Israël waarna hij niet meer dezelfde was als daarvoor. Ook mijn Holocaust is het reisverslag van die trip naar Israël, maar daarmee ook van een heel leven. Een leven waarin de Tweede Wereldoorlog nog altijd nadreunt.

Na de boekenclub is er gelegenheid tot het bezoeken van de tentoonstellingen en kun je een koosjere cocktail drinken in het Museumcafé. 

Locatie
Museumcafé Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Reservering evenement
Tijd: 19.00-21.00 uur
Taal: Nederlands

Reserveren

Extra maatregelen i.v.m. Covid-19

  • Toegang tot het evenement alleen met een reservering (toegangsbewijs JCK zit hierbij inbegrepen). 
  • Inloop maximaal een kwartier voor aanvang van het evenement. Jassen en tassen groter dan A4 zijn niet toegestaan. Garderobe en kluisjes zijn aanwezig bij de entree.
  • In het auditorium zijn maximaal 20 stoelen aanwezig op 1,5 meter afstand van elkaar. Stoelen worden in het auditorium toegewezen, gasten dienen direct plaats te nemen op de stoel. 
  • In het museum en tijdens het evenement zijn de coronamaatregelen volgens het protocol van de Museumvereniging van toepassing. Deze kun je vinden op de website https://jck.nl/nl/open
This site is also available in English.