Toegankelijk voor iedereen

Het Joods Cultureel Kwartier is open voor iedereen. We doen er alles aan om ons museum voor alle bezoekers toegankelijk te maken. Hier vind je onze openingstijden, activiteiten en alles wat je nodig hebt voor een fijn bezoek.

Programma voor blinde en slechtziende bezoekers

Bij de Sol LeWitt tentoonstelling is er een rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers ontwikkeld.

Ontdek met verschillende zintuigen de kunst van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt. Sol is een van de grondleggers van conceptuele kunst: de gedachte dat een idee op zichzelf kunst kan zijn. Door beschrijvingen, geluid en het aanraken van kunst en objecten ervaar je samen het rijke oeuvre van Sol én zijn Joodse achtergrond. Onze getrainde gidsen verzorgen een uniek programma, aangepast aan individuele behoeften en interesses.

Data
Rondleidingen op 21 november, 19 december, 16 januari, 20 februari, 19 maart

Duur
1,5 uur

Aanvang
14:00
We verzamelen een kwartier voor aanvang bij de kassa van het Joods Museum (Nieuwe Amstelstraat 1)

Goed om te weten
Er zijn bij ieder rondleiding maximaal 10 personen aanwezig. Zo kan de gids iedereen voldoende aandacht geven. Verder zijn hulphonden welkom!

Toegang
De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Je boekt je museumticket en reserveert de tour via de knop hieronder. Een begeleider mag gratis mee. Reserveer wel voor deze persoon en boek een gratis museumkaartje. Dit kan via dezelfde knop hieronder.

Koop een kaartje voor:

Veelgestelde vragen

Ja. In het Joods Museum en Joods Museum junior organiseren we rondleidingen gericht op mensen met een visuele beperking. In het Joods Museum junior kun je alle objecten aanraken. Daarnaast zijn op alle locaties gratis audiotours te vinden.

Ja. Hulphonden zijn toegestaan. Overige huisdieren niet.

Ja, dat kan. Je begeleider krijgt van ons een gratis toegangsbewijs.

Kunnen we helpen?