I Ask methode

I Ask methode

I ASK

Hoe zorg je ervoor dat kennis echt beklijft? Dat de bezoeker met een genuanceerd denkbeeld het museum verlaat? En hoe ga je om met vooroordelen? De I ASK methode helpt je daarbij!

De methode

Doel van de I ASK-methode is om de openheid te vergroten voor wat nieuw en onbekend is. Dat doen we aan de hand van vier basisvoorwaarden:

Intentie
Attitude
S
ysteemblik
Kennis

Wees je ervan bewust dat openheid creëren je hoofddoel is. Zo voorkom je dat je als zendmast gaat fungeren.

Neem een open, positieve houding aan. Zo schep je een veilige omgeving waarin mensen zich durven uitspreken.

Je bent er voor de groep - het 'systeem'. Dit vereist een andere focus. De systeemblik helpt je niet te sterk te richten op één persoon, maar om het onderlinge samenspel tussen de verschillende deelnemers zo goed mogelijk te benutten.

Je beschikt over een groot reservoir aan relevante kennis en verhalen, maar zet deze op een flexibele manier in. Zo kun je aansluiten bij wat er in de groep gebeurt en kun je je verhaal persoonlijk maken.

De methodiek

Veelgestelde vragen

We hebben I ASK ontwikkeld om onze rondleiders ondersteuning te bieden in het omgaan met vooroordelen, maar de methode is ook zeer geschikt voor docenten, educatoren, tentoonstellingsmakers en sociaal werkers.

Eigenlijk is I ASK voor iedereen die moeilijke onderwerpen bespreekbaar wil maken.

I ASK vormt de basis voor al onze rondleidingen en onderwijsprogramma's. Verwacht geen monologen van onze rondleiders, al onze rondleidingen zijn interactief.

Volg een I ASK-training en houd er rekening mee dat je gehele organisatie achter deze manier van werken moet staan. Om van de implementatie van I ASK in een organisatie een succes te maken, moet je er ruim de tijd voor nemen. Het vereist heel veel oefenen.

Reserveer een I ASK-training.

Of neem contact op

Judith Whitlau

Education & I ASK