Ooggetuige: Max Amichai Heppner

Lezing
31 mei

‘Ik denk dat ik tekenen als therapie heb gebruikt om mijzelf terug te brengen naar een moment in mijn leven toen het nog fijn en vredig was.’

Regelmatig deelt een ooggetuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, medewerker van het Joods Cultureel Kwartier. Deze unieke verhalen worden verteld in aanwezigheid van publiek en de gesprekken worden vastgelegd op video. Bekijk hier de eerdere verhalen.

Op 31 mei deelt Max Amichai Heppner (1933) zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog met het publiek. Na een razzia in 1942 besloot zijn gezin onder te duiken en kwamen zij terecht bij het gezin van Harrie Janssen waar zij een schuilplek kregen in een leegstaand kippenhok. Tijdens dit interview vertelt Heppner over zijn onderduik, tekenen en de Joodse identiteit. Lees hier het verhaal van Max Amichai Heppner.

Programma:
Inloop: 13.30 - 14.00 uur
Aanvang interview: 14.00 uur
Einde programma: ca. 15.30 uur

Toegang: museumticket + € 5,00

Mede-gefinancierd door de Europese Unie

De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie weer. Noch de Europese Unie, noch het EACEA kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.

Foto en tekening: Collectie The Jewish Museum of Maryland Archives, schenking Max Amichai Heppner

Jonah and the Whale (Jonah en de walvis), Max Heppner, 14 september 1944 

‘Jonah zei dat hij niet begreep waarom hij op reis moest en zo voel ik me ook. Soms wil ik ook onder een boom kruipen en huilen, zoals hij deed.’