Mijn Israël | Mijn Palestina

Programma
30 juni

Mijn Israël | Mijn Palestina

Op de avond van 30 juni spreken drie generaties Joden en Palestijnen in Nederland met Joris Luyendijk over het land waarmee zij onlosmakelijk verbonden zijn. Het persoonlijke perspectief staat deze avond centraal. Na afloop van de gesprekken is er eten en drinken, en de mogelijkheid om met elkaar door te praten.

Voorafgaand aan de persoonlijke verhalen gaat Joris Luyendijk in gesprek met Bart Wallet, hoogleraar Joodse studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hoe ervaart hij het geven van colleges over Zionisme aan diverse groepen studenten?

Mijn Israel | Mijn Palestina
is onderdeel van het programma Zionisme - belofte of boosdoener?, waarbij het zionisme vanuit persoonlijk en historisch perspectief belicht wordt.

Joris Luyendijk studeerde politicologie en geschiedenis aan de UvA, en Arabische en religieuze antropologie in Amsterdam, Kansas en Caïro. Tussen 1998 en 2003 was hij correspondent voor de Volkskrant en Radio 1 in achtereenvolgens Caïro, Beiroet en Oost-Jeruzalem, en later ook voor NRC Handelsblad en de NOS. In 2006 publiceerde Luyendijk het boek Het zijn net mensen waarin hij zijn ervaringen als correspondent in de Arabische wereld beschrijft.

Toegang: € 10,00, inclusief eten

Door de grote belangstelling zijn de tickets voor Mijn Israël | Mijn Palestina uitverkocht. Lukte het je niet om een ticket te bemachtigen? Kijk een week van te voren nog eens of er weer tickets beschikbaar zijn!

Zionisme - belofte of boosdoener? wordt gemaakt met steun van het Netty Rosenfeld Fonds in samenwerking met het Menasseh ben Israel Instituut voor Joodse Studies/David Wertheim en theatermaker/filosoof Jaïr Stranders.