Museumcafé

In het Joods Cultureel Kwartier bevindt zich de enige koosjere eetgelegenheid in het centrum van Amsterdam: het Museumcafé van het Joods Historisch Museum. Het café is dagelijks toegankelijk  van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt hier op individuele basis ook terecht zonder toegangsbewijs. In het Museumcafé is gratis Wi-Fi aanwezig.

Menu

Op het menu staan verschillende Nederlands-joodse klassiekers, zoals viskoekjes en perenkugel, maar ook kunt u hier een lekkere appel-notentaart of een broodje tonijnsalade eten. Alle ingrediënten van de gerechten op de menukaart zijn bij onze leveranciers Onder Rabbinaal Toezicht bereid of goedgekeurd door de rabbinaten van de NIHS, PIG en NIK. Het Museumcafé heeft geen kasjroetcertificaat. Voor diegenen die dat op prijs stellen, is er een aparte vitrine met Onder Rabbinaal Toezicht verzegelde gerechten aanwezig. In het Museumcafé is alles melkkost of parve koosjer. Voor extra informatie kunt u zich wenden tot één van onze medewerkers. Het café verzorgt ook catering. 

Bekijk de menukaart

Proeftafel

Leer in ongeveer twintig minuten de joodse smaken kennen. Via de diverse hapjes proeft u in korte tijd het hele joodse jaar. Een liefhebber van de typisch joodse (Asjkenazische en Sefardische) keuken begeleidt de proeverij en omlijst deze met een achtergrondverhaal. Misschien heeft u zelf nog wetenswaardigheden toe te voegen!

Op zondagen vindt om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur de gratis proeftafel Lekker Joods plaats en duurt ongeveer twintig minuten. Per keer is er ruimte voor maximaal 10 bezoekers om deel te nemen.

Smaakt het naar meer? Kijk dan op de menukaart van het café en maak er een gezellige lunch van.

Let op: het kan voorkomen dat vanwege een van onze evenementen de proeftafel geen doorgang kan vinden. Wij zullen dit zoveel mogelijk op onze website vermelden.

U kunt de proeftafel ook exclusief voor u en uw gasten (groepen van 6 tot 10 personen) buiten de genoemde tijdstippen om reserveren op zondag, bijvoorbeeld om 11.30 of 16.00 uur. Prijs à € 4,50 inclusief koffie, thee of fris. 

Aanmelden proeftafel

Lunchmogelijkheden voor groepen (10 tot 25 personen) 

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden:

  • Reguliere groepslunch à € 13,75 met voor iedereen twee luxe broodjes, klein gebak, sinaasappelsap, melk en mineraalwater.
  • Een "typisch joodse" lunch à € 15,75 met op tafel diverse soorten beleg en hapjes (eiersalade, latke met appelmoes, tonijnsalade, gefilte fish, creamcheese, gerookte zalm, viskoekjes met mosterd), met diverse soorten brood, mierikswortelsaus, boter en salade.
  • Soep met broodje à € 10,75 p.p. (grote kop soep van de dag met landbrood en een luxe broodje)
  • Koffie/theearrangement à € 2,40 (koffie/thee en koekje) of à € 5,75 (koffie/thee en bolus/brownie/boterkoek). Koffie/thee als uitbreiding op de bovengenoemde lunchopties kost € 2,00 p.p.

Boek een groepslunch

This site is also available in English.